Speculaas

speculaasOthila bakt met Sinterklaas altijd speculaas, zie hier het recept:

 

  • 250gr witte bloem
  • 125gr boter
  • 250 gr suiker Vergeoise of basterdsuiker
  • 1ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 koffielepel bakpoeder of gist
  • Een beetje lauw water of melk (4 eetlepels)
  • speculaasvormen

speculaaskruidenSpeculaaskruiden zijn:

  • 3 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 eetlepel kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel muskaatpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Een snuifje  peper
  • 1 koffielepel anijs
  • 1 koffielepel koriander
  • 1 koffielepel kardemon

Alles goed mengen en gebruik 1 koffielepel speculaaskruiden voor 250gr bloem.
Goed kneden. Laat een dag of een nacht rusten op een koele plaats. Kneed daarna nogmaals en maak er een rol van. Snijd van de rol schijfjes en druk ze in de lichtjes met bloem bestoven speculaasvormen. Snij het overtollige deeg eraf. Beklop de speculaasvorm op een ingevette bakplaat tot de koek uit de vorm valt op de bakplaat.
Bak gaar in een voorverwarmde oven van 175° - 200°.  Baktijd ongeveer 15-20 minuten. Opgelet! Speculaas brand gemakkelijk aan.
Leg de gebakken speculaas op een taartrooster.

Smakelijk!

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

HuginMugin.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1