Over ... Aardewijsheid

Frederika RademakerIk ben Frederika Rademaker en ik ben de bedenker en initiator van Aardewijsheid.

Net zoals mijn verre voorouders voel ik me sterk verbonden met de Aarde en de Natuur. Mijn ouders hebben me, hoewel niet bewust, op een haast paganistische wijze opgevoed. Verhaaltjes voorlezen van Paulus de Boskabouter bijvoorbeeld heeft me al jong kennis laten maken met Salomo de Wijze Raaf en Oeroeboeroe de Uil. Spelen in het bos leerde me dat bomen energie uitstralen. Ik leerde netjes met dieren omgaan en dat sla in de grond groeit en appels aan een boom. We aten groenten uit de moestuin. Je rukt geen takken van bomen en afval laat je niet zomaar uit je handen vallen. Tekenen en schilderen, zuinig zijn met materiaal. Verspilling kwam in het woordenboek niet voor. Lezen deed ik veel .... Vooral indianenverhalen van Buffalo Bill over de leefwijze van de indianen vond ik prachtig. Mijn moeder had een winkel waar ze mineralen verkocht en ook de kennis van de genezende kracht van mineralen werd me met de paplepel ingegoten.

Lees meer...

Over ... Othila - herborist en hagedessa

plant-handenHallo, Ik zal me even voorstellen.
Ik ben als kind van zeven jaar oud ingewijd in de "hagedessa" bij mijn grootmoeder in Beieren. Ik heb vanaf mijn 7de tot mijn 15de jaar nooit contact gehad met de "moderne" wereld. Ik ben opgeleid volgens de familietraditie. Moeder Aarde was het centrum van het alles. Ik heb alle gebruiken rondom maan- en seizoenfeesten geleerd, de runen enz. Ik heb leren mediteren, ik heb de 'verlichting' gekend, ik ben ingewijd in de levensfilosofie van de hagedessa, in de kruidenleer - trouwens mijn beroep is herborist - ik ben opgeleid als kind als "ziener" enz...

Ik heb mijn eigen kruidenatelier waar ik workshops en stages geef. Mijn kruiden worden in de natuur geplukt, in hun natuurlijk biotoop waardoor hun inhoudsstoffen veel krachtiger zijn. Ze worden geplukt op het juiste moment wanneer hun werkzame stoffen het sterkst zijn en onmiddellijk behandelt en bewaard waardoor ze heel weinig verliezen van hun werkzame stoffen.

Ik schrijf over kruiden en rituelen, maanfeesten en seizoenfeesten of gewoon wat er gebeurt in de kruidenwereld per seizoen of per maand, of mooie kruidenverhalen.

Vriendelijke groetjes,
Othila

De verhalen en recepten van Othila vind je onder andere in Othila's Blog.

Over ... Marike - docent en sjamane

MarikeHallo, ik ben Marike. Ik ben 56 jaar (2018) en in de laatste fase van de overgang van vruchtbare vrouw naar wijze vrouw. Sinds kort woon ik in Frankrijk in het departement Lot met mijn lief Othila.

Als jong meisje had ik heel veel moeite met kijken. De bovenste pezen waarmee je ogen in de oogkassen ‘hangen’ waren langer dan nodig, en dit betekende in de praktijk dat ik altijd ingespannen naar boven moest staren om naar buiten te kunnen kijken. (Probeer het maar eens, je zult merken dat dit een zeer inspannende bezigheid is!) Als kind vertrouwde ik dan ook voornamelijk op mijn oren en het voelen van mijn omgeving.

Even voor mijn vierde verjaardag begon het seksueel misbruik door mijn vader en het emotionele misbruik door mijn borderline moeder. Mijn overlevingsreactie was om diep in mezelf te duiken en me te richten op mijn binnenwereld, een wereld die gevoed werd door het voelen van de energie van planten, bomen en dieren.

Lees meer...

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

BurningCandles.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1