Over ... Aardewijsheid

Frederika RademakerIk ben Frederika Rademaker en ik ben de bedenker en initiator van Aardewijsheid.

Net zoals mijn verre voorouders voel ik me sterk verbonden met de Aarde en de Natuur. Mijn ouders hebben me, hoewel niet bewust, op een haast paganistische wijze opgevoed. Verhaaltjes voorlezen van Paulus de Boskabouter bijvoorbeeld heeft me al jong kennis laten maken met Salomo de Wijze Raaf en Oeroeboeroe de Uil. Spelen in het bos leerde me dat bomen energie uitstralen. Ik leerde netjes met dieren omgaan en dat sla in de grond groeit en appels aan een boom.

We aten groenten uit de moestuin. Je rukt geen takken van bomen en afval laat je niet zomaar uit je handen vallen. Tekenen en schilderen, zuinig zijn met materiaal. Verspilling kwam in het woordenboek niet voor. Lezen deed ik veel .... Vooral indianenverhalen van Buffalo Bill over de leefwijze van de indianen vond ik prachtig.

Mijn moeder had een winkel waar ze mineralen verkocht en ook de kennis van de genezende kracht van mineralen werd me met de paplepel ingegoten.

Lees meer...

Over ... Othila - herborist

plant-handen

Hallo, ik ben Othila van kruidenatelier 'Herboristerie Brighid" - in Frankrijk.

Mijn kruiden worden in de natuur geplukt, in hun natuurlijk biotoop waardoor hun inhoudsstoffen veel krachtiger zijn. Ze worden geplukt op het juiste moment wanneer hun werkzame stoffen het sterkst zijn en onmiddellijk behandelt en bewaard waardoor ze heel weinig verliezen van hun werkzame stoffen.

Ik schrijf over kruiden en rituelen, maanfeesten en seizoenfeesten of gewoon wat er gebeurt in de kruidenwereld per seizoen of per maand, of mooie kruidenverhalen.

De recepten van Othila vind je onder andere in het blog Herboristerie.

Over ... Maria Brigitte - Chamane du Son

102666537 917331612120553 8630347584256063191 nHallo, ik ben Maria Brigitte. Ik ben 56 jaar (2018) en in de laatste fase van de overgang van vruchtbare vrouw naar wijze vrouw. Sinds 2017 woon ik in Frankrijk. Eerst in het natuurgebied Parc naturel régional Les Causses du Quercy (departement Lot) en inmiddels (2020) verhuisd naar departement Pyrénées Orientales. In het zuidelijkste puntje van Frankrijk.

Als jong meisje had ik heel veel moeite met kijken. De bovenste pezen waarmee je ogen in de oogkassen ‘hangen’ waren langer dan nodig, en dit betekende in de praktijk dat ik altijd ingespannen naar boven moest staren om naar buiten te kunnen kijken. (Probeer het maar eens, je zult merken dat dit een zeer inspannende bezigheid is!) Als kind vertrouwde ik dan ook voornamelijk op mijn oren en het voelen van mijn omgeving.

Even voor mijn vierde verjaardag begon het seksueel misbruik door mijn vader en het emotionele misbruik door mijn borderline moeder. Mijn overlevingsreactie was om diep in mezelf te duiken en me te richten op mijn binnenwereld, een wereld die gevoed werd door het voelen van de energie van planten, bomen en dieren.

Lees meer...

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

lughnasadh-klaprozen.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf