Over ... Aardewijsheid

Frederika RademakerIk ben Frederika Rademaker en ik ben de bedenker en initiator van Aardewijsheid.

Net zoals mijn verre voorouders voel ik me sterk verbonden met de Aarde en de Natuur. Mijn ouders hebben me, hoewel niet bewust, op een haast paganistische wijze opgevoed. Verhaaltjes voorlezen van Paulus de Boskabouter bijvoorbeeld heeft me al jong kennis laten maken met Salomo de Wijze Raaf en Oeroeboeroe de Uil. Spelen in het bos leerde me dat bomen energie uitstralen. Ik leerde netjes met dieren omgaan en dat sla in de grond groeit en appels aan een boom.

We aten groenten uit de moestuin. Je rukt geen takken van bomen en afval laat je niet zomaar uit je handen vallen. Tekenen en schilderen, zuinig zijn met materiaal. Verspilling kwam in het woordenboek niet voor. Lezen deed ik veel .... Vooral indianenverhalen van Buffalo Bill over de leefwijze van de indianen vond ik prachtig.

Mijn moeder had een winkel waar ze mineralen verkocht en ook de kennis van de genezende kracht van mineralen werd me met de paplepel ingegoten.

Op gegeven moment realiseerde ik me dat alles uit energie bestaat. Alles heeft een uitstraling en 'doet iets'. Kleuren, stenen, planten en bomen, geluid, mensen ... Tsja, wat moet je daar nou mee? Met die wetenschap, met dat gevoel?

Gewoon maar naar school gaan en plezier maken met vrienden en vriendinnen leek me het beste om te doen. Altijd met een antenne voor al de energieën om me heen. Trouwen, kinderen krijgen, werken. Allemaal heel gewoon. En ik leerde mijn kinderen netjes met dieren omgaan, geen takken van de bomen rukken en niet je afval uit je handen laten vallen. Ben creatief en verspil geen materiaal.

Maar de moderne leefwijze sloeg toe en een van mijn  kinderen bleek niet zo best te reageren op kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en geraffineerde suiker maakte een stuiterballetje van hem. De remedial teacher van de basisschool verwees ons door naar een natuurgeneeskundige. And the rest is history zoals ze zeggen.

We schrijven 1985, ik had het begin van de kluwen te pakken en ik ben er aan blijven trekken. Internet bestond nog niet (Nee, echt niet! Dat kwam pas in 1994.) dus ik was aangewezen op boekwinkels, de bibliotheek en andere bronnen van informatie.

Inmiddels ben ik communicatieprofessional, webdesigner, natuurvoedingsdeskundige, Aura/Chakra-healer en Reiki Master. Op het pad van de Oude Religie heb ik een opleiding gevolgd en ik draag de geleerde kennis weer over. Ik heb leren samenwerken met de natuurlijke  energieën die we hier op aarde en in haar omgeving vinden. De energieën waarvan ik altijd al wist dat ze er waren.

Vandaar .... Aardewijsheid.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

lammas-klaproos.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf