Over ... Othila - herborist en hagedessa

plant-handenHallo, Ik zal me even voorstellen.
Ik ben als kind van zeven jaar oud ingewijd in de "hagedessa" bij mijn grootmoeder in Beieren. Ik heb vanaf mijn 7de tot mijn 15de jaar nooit contact gehad met de "moderne" wereld. Ik ben opgeleid volgens de familietraditie. Moeder Aarde was het centrum van het alles. Ik heb alle gebruiken rondom maan- en seizoenfeesten geleerd, de runen enz. Ik heb leren mediteren, ik heb de 'verlichting' gekend, ik ben ingewijd in de levensfilosofie van de hagedessa, in de kruidenleer - trouwens mijn beroep is herborist - ik ben opgeleid als kind als "ziener" enz...

Ik heb mijn eigen kruidenatelier waar ik workshops en stages geef. Mijn kruiden worden in de natuur geplukt, in hun natuurlijk biotoop waardoor hun inhoudsstoffen veel krachtiger zijn. Ze worden geplukt op het juiste moment wanneer hun werkzame stoffen het sterkst zijn en onmiddellijk behandelt en bewaard waardoor ze heel weinig verliezen van hun werkzame stoffen.

Ik schrijf over kruiden en rituelen, maanfeesten en seizoenfeesten of gewoon wat er gebeurt in de kruidenwereld per seizoen of per maand, of mooie kruidenverhalen.

Vriendelijke groetjes,
Othila

De verhalen en recepten van Othila vind je onder andere in Othila's Blog.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

bloeiende daslook.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1