Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

De Magische Kruiden van Beltane

Damascus roosOthila schrijft over Kruiden - magie

Kruiden zijn zulke veelzijdige en opmerkelijke planten. In de lente vlechten we kruiden en bloemen tot slingers en kronen om ze te bewonderen om hun schoonheid en te gebruiken bij rituelen. We gebruiken dikwijls jonge uitlopers van kruiden bij het koken en gebruiken bloemblaadjes, stengels en bladeren voor genezende medicijnen en in drankjes die ons romantiek, vruchtbaarheid en rijkdom moeten brengen.

De kruiden van Beltane bezitten het vermogen de fantasie van een minnaar op hol te doen slaan. De benevelende bloesems en aroma's van pas ontloken kornoeltje en narcissen, spirea en rozemarijn zijn zo heerlijk dat we wegzweven naar het zoete rijk van fantastische en genotvolle dromen. De pittige geur van munt verhoogt je voorjaarslevenslust en is goed voor emoties van het hart.

Strooi spirea of munt in je slaapkamer of slaapruimte om de lucht fris te houden, je zintuigen te prikkelen en je hart te verblijden. Ruit is goed voor de behandeling van bijensteken, terwijl de dappere weegbree van oudsher gebruikt wordt  voor het genezen van verwondingen.

Kruiden voor Beltane-wierook, -oliën en -brouwsels

Hier volgt een lijst van kruiden ter bevordering en instandhouding van liefde en romantiek, gevolgd door een meer algemene lijst van kruiden die je in wierook, oliën en brouwsels kunt gebruiken.

Liefdeskruiden voor een vaste band

Brem – Koriander – Spirea – Rozemarijn
Duizendblad – Amandel – Gezegende Distel – Munt

Beltane-kruiden

Weegbree, Narcis, Kornoeltje, Koriander, Varens, Wilgenroosje, Brandnetel, Vlaszaad, Meidoorn, Marjolein, Paprika, Radijs, Ruit, Gezegende Distel, Brem, Drakenbloedstengel, Takje van de drakenbloedboom, Leeuwenbek, Champignon, Amandel, Spirea, Roos, Mandragorawortel, Bedstro, Wormkruid, Vlierbladeren.

Beltane-brouwsel

Gedroogde Narcis – Vlaszaad – Koriander – Paddestoelen – Brandnetel – Spirea
Meng alle kruiden en doe ze in een magisch buideltje of kom

Bels wierook

Marjolein – Lievevrouwebedstro – Brandnetel – 2 druppels Dana-olie – Brem
Meng alle kruiden en doe er een paar druppels Dana-olie doorheen voor een samanhangend geheel. Draag in een buideltje of bewaar in een flesje of potje.

Dana-olie

  • 1 deel Amandelolie
  • 1 deel Drakenbloedhars (fijn gevijzeld)
  • ½ deel Rozenolie
  • Heldere Kwartskristal
  • Enkele gedroogde Rozenblaadjes

Verwarm alle ingrediënten in een emaille steelpan op een heel laag vuur. Laat afkoelen en doe in een kom of bewaar in een fles.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

Hornedone.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf