Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Speculaas

speculaasOthila bakt met Sinterklaas altijd speculaas, zie hier het recept:

Je hebt nodig:

  • 250gr witte bloem
  • 125gr boter
  • 250 gr suiker Vergeoise of basterdsuiker
  • 1ei
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • 1 koffielepel bakpoeder of gist
  • Een beetje lauw water of melk (4 eetlepels)
  • speculaasvormen

speculaaskruidenSpeculaaskruiden zijn:

  • 3 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 eetlepel kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel muskaatpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Een snuifje  peper
  • 1 koffielepel anijs
  • 1 koffielepel koriander
  • 1 koffielepel kardemon

Alles goed mengen en gebruik 1 koffielepel speculaaskruiden voor 250 gram bloem.

Koekjes bakken

  • Alles goed door elkaar kneden.
  • Laat een dag of een nacht rusten op een koele plaats.
  • Kneed daarna nogmaals en maak er een rol van.
  • Snijd van de rol schijfjes en druk ze in de lichtjes met bloem bestoven speculaasvormen. Snij het overtollige deeg eraf.
  • Beklop de speculaasvorm op een ingevette bakplaat tot de koek uit de vorm valt op de bakplaat.
  • Bak gaar in een voorverwarmde oven van 175° - 200°.
  • Baktijd ongeveer 15-20 minuten. Opgelet! Speculaas brand gemakkelijk aan.
  • Leg de gebakken speculaas op een taartrooster om af te koelen.

Smakelijk!

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

Everzwijn_in_wintervacht.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1