Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Altaar, kleuren en symbolen

ostara altar1Dit is de tijd voor het maken van een nieuwe start; nieuwe kleding dragen, een nieuw kapsel, een nieuwe baan, nieuwe relaties, grote voorjaarsschoonmaak, nieuwe leefsituaties of een nieuwe woonplaats.

Het tijdstip rond Ostara is een krachtig tijdstip om magie te bedrijven, niet alleen vanwege het balanceren van de energie van de aarde, maar vanwege de wijze waarop onze eigen energie de verandering van de aarde weerspiegelt.

Ook wij zijn herboren, alsof we wakker zijn geworden uit een diepe winterslaap, klaar om mee te delen in al de krachtige energie van de aarde en de uitdaging om alle dagelijkse veranderingen van de aarde te trotseren. Het is een tijd van het jaar waarin veel heksen en heidenen de balans van licht en donker vieren en het begin van de lente inluiden. Het is een tijd om nieuw leven en wedergeboorte te vieren - niet alleen de fysieke belichaming van vernieuwing, maar ook de geestelijke. Probeer een aantal - of alle - van deze idee├źn voor je Ostara altaar.

Kleuren
Om een idee te krijgen van welke kleuren geschikt zijn voor de lente is alles wat je echt moet doen is naar buiten kijken. Let op de gele kleuren van de forsythia bloeiend achter je huis, het  bleke paars van seringen, het groen van nieuwe bladeren die verschijnen in de smeltende sneeuw en aan de bomen. Pastels worden vaak beschouwd als lentekleuren, dus voel je vrij om wat roze en blauw toe te voegen in de mix als je dat mooi vindt. Versier je altaar in een van deze kleuren - probeer een lichtgroen altaardoek met wat paars en blauw gedrapeerd er overheen en laat deze kleuren dragen door wat gele of roze kaarsen.

De kleuren die gebruikt worden tijdens Ostara zijn alle pastelkleuren, groen, goud, geel, rood, blauw. De kleuren vind je terug in de eieren die worden geschilderd maar ook in de kaarsen die gebruikt worden.

Je altaar is een weerspiegeling van het thema van de Sabbat. Ostara is een tijd van balans tussen licht en donker, dus symbolen van deze polariteit kunnen worden gebruikt. Gebruik een god en godin standbeeld, een witte kaars en een zwarte, een zon en de maan, zelfs een yin / yang symbool. Of versier je altaar met hard gekookte eieren met magische symbolen, mooi gekleurde bloemen, een plant voor de groeiende en bloeiende natuur, decoraties met kippen, konijnen en hazen.

Ostara is ook een tijd van nieuwe groei en leven - voeg bolplanten toe zoals nieuwe krokussen, narcissen, lelies en andere magische lentebloemen. Dit is de tijd van het jaar waarin ook dieren nieuw leven voortbrengen - zet een mand met eieren op je altaar, of afbeeldingen van jonge lammeren, konijnen, kalveren, enz. Voeg een kelk melk en honing toe - melk staat voor de zogende dieren die net bevallen zijn en honing staat al heel lang bekend als een symbool van overvloed.

Andere symbolen van het seizoen:

  • Zaden en bollen
  • Rupsen, lieveheersbeestjes, hommels
  • Symbolen van de natuur godheden - Herne, Flora, Gaia, Attis, enz.
  • Edelstenen en kristallen, zoals aquamarijn, rozenkwarts en maansteen, amethist, aquamarijn, rozenkwarts, maansteen, heliotroop, rode jaspis, ,
  • Ritueel branden in een ketel of vuurpot
  • Kruiden als eikels, vijfvingerkruid, krokus, kamperfoelie, Iris, jasmijn, roos, aardbei, viooltjes
  • Wierook met afrikaantjes, viooltjes, jasmijn, roos, salie, aardbei

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

Korenschoof.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1