Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Altaar, kleuren en symbolen

Imbolc AltaarVersier je Imbolc altaar met symbolen van het seizoen - veel kaarsen, een Brighid's kruis en voorjaarsbloemen zijn slechts een paar van de ideeën die je kunt gebruiken.

Het is Imbolc en dat is de Sabbat waar veel heksen en heidenen er voor kiezen om de Keltische godin Brighid in haar vele aspecten te eren. Er zijn veel manieren om je altaar in te stellen op het seizoen zonder dat je een gigantisch standbeeld van Brighid op je altaar zet.

Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt kun je een aantal of zelfs alle van de ideeën uitproberen. Uiteraard zal iemand met een boekenplank als altaar minder flexibel zijn dan iemand die een tafel ter beschikking heeft. Gebruiken wat je het meest aanspreekt.

Kleuren

Traditioneel worden de kleuren rood en wit in verband gebracht met Brighid. Wit is de kleur van de deken van sneeuw en het rood symboliseert de rijzende zon. In sommige tradities wordt het rood verbonden met het bloed van het leven. Brighid is ook gebonden aan de kleur groen, zowel voor de groene mantel die ze draagt als voor het leven dat nog onder de aarde is. Versier je altaar met een witte doek en drapeer een strook van rood eroverheen. Voeg groene kaarsen toe in kandelaars.

Het begin van nieuw leven

Je altaar moet een weerspiegeling zijn het thema van de Sabbat. Omdat Imbolc een voorbode is van de lente zijn alle planten die de nieuwe groei symboliseren geschikt. Voeg bollen in pot toe - maak je geen zorgen als ze al bloeien - en voorjaarsbloemen, zoals forsythia, krokus, narcissen en sneeuwklokjes. Heb je geen bollen denk dan eens aan het maken van een Brighid  kroon als een middelpunt - en combineert bloemen en kaarsen met elkaar.

Keltische ontwerpen

Brighid is immers een godin van de Keltische volkeren, dus het is altijd gepast om een soort van Keltisch ontwerp toe te voegen aan je altaar. Overweeg het toevoegen van een Brighid's cross of elk ander voorwerp met Keltisch knoopwerk. Als je toevallig een Keltisch kruis hebben, maak je geen zorgen over het feit dat het ook een christelijk symbool is - als het goed voelt op je altaar, ga je gang en toevoegen.

Andere symbolen van Brighid

Ketels of kelken - ze is verbonden met heilige bronnen en bronnen
Een klein aambeeld of hamer - Brighid is de godin van smeedkunst
Een Brighid maïs pop en priapische wand
Heilige dieren zoals koeien, schapen of zwanen
Een godin standbeeld
Een poëzie boek of een gedicht dat je hebt geschreven - Brighid is de patrones van dichters
Elfjes  - in sommige tradities is Brighid de zus van de Fae
Geneeskrachtige kruiden - ze is verbonden met genezing
Veel kaarsen of een ketel met een klein vuur er in

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

Bhairava.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1