Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Lenteslangen

Celtic Serpent Pin-PendantSt. Patrick verdreef de slangen uit Ierland, althans volgens de legende. Maar wat hij werkelijk deed was het elimineren van veel van de oude heidense religie door de invoering van het christendom. Vele paganisten en heksen voeren een stil protest op St. Patrick door het dragen van een slang op hun jas of shirt. Als dat geen optie voor je is om een slang op je revers of shirt te dragen, of als je gewoon graag iets een beetje excentriek en anders wilt doen, kun je je voordeur versieren met een LenteSlangenKrans.

StPattySnakes

Je hebt het volgende nodig:

  • Een krans van wijnranken of een andere krans vorm (verkrijgbaar bij tuincentra of knutselwinkels)
  • Lente groen, zoals klimop
  • Een zak van rubber slangen (kijk eens in een speelgoedwinkel daarvoor)
  • Een hete lijmpistool
  • Bloemisten draad
  • Wat lint

Begin met het versieren van de krans met het groen. Gebruik niet te veel, want je zult ruimte willen voor de slangen. Schik vervolgens de slangen rond de krans en plak ze vast met de warme lijm zodat ze niet vallen. Afhankelijk van de grootte van je krans - en je slangen - moeten zes tot tien wel goed zijn. Even een waarschuwing - raak niet de slangen aan met het topje van je hete lijmpistool. Geloof me, ze vinden het niet leuk.

Als finishing touch, bind een lengte van het lint in een strik en bevestig het op zijn plaats met draad van de bloemist. Gebruik een extra lus van draad aan de bovenkant van de krans op het op te hangen.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1twitter-116-1

Haas.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf

Aanmelden voor ...

Nieuwsbriefbanner1