Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Altaar, kleuren en symbolen

Buitenaltaar LithaHet is Litha, en dat betekent dat de zon op haar hoogste punt aan de hemel staat. Midzomer is de tijd waarin we het telen van gewassen vieren en ons bewust zijn dat de zaden die we in het voorjaar geplant hebben nu in volle bloei zijn. Het is een tijd om de zon te vieren en zo veel mogelijk tijd buiten door te brengen.

Maak je Midzomer altaar buiten als dat mogelijk is. Als dat niet kan is dat niet erg - maar probeer om een plekje bij een raam te vinden waar de zon zal schijnen om je altaar met zijn stralen op te fleuren.

 

Kleuren van het seizoen

Met Midzomer draait alles om de zon, dus denk aan zonne-kleuren. Geel, oranje, vurig rood en goud zijn allen passend deze tijd van het jaar. Gebruik kaarsen in heldere zonnige kleuren of bedek je altaar met doeken die het zonne-aspect van het seizoen vertegenwoordigen.

Zonne Symbolen

In sommige tradities, rolt de zon langs de hemel als een grote wiel. Overweeg spaakwielen of een andere ronde schijf om de zon te vertegenwoordigen. Cirkels en schijven zijn de meest elementaire zon symbolen en gaan al zo ver terug als de graven van het oude Egypte.

Gebruik gelijke benige kruisen, zoals het Kruis van Brighid, of zelfs de Swastika. Vergeet  niet dat de Swastika oorspronkelijk een geluk symbool was voor zowel de Hindoes en ScandinaviĆ«rs voordat het werd geassocieerd met de nazi's.

Andere symbolen van Litha

  • Midzomer groenten en fruit uit je tuin
  • Zonnebloemen, Rozen
  • Eiken en eikels
  • Sandelhout, saffraan, wierook, laurier.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

cd7a16cd22c153e91055d4118e3c9987.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf