Jaarfeesten - Het vieren van de seizoenen

Vuurkruiden

HerbsJarsLosse wierook is eenvoudig zelf samen te stellen. Verzamel de ingredienten en vier de zonne-energie met deze vurige wierook mix.

Midzomer Vuurkruiden Wierook Mix

Midzomer is een geweldige tijd voor kruidentuinen, er zijn knoppen en bloemen overal. Dit is een krachtige tijd om kruiden te verzamelen, voor te bereiden en te gebruiken. Elke vers kruid kan eenvoudig worden gedroogd door het te plukken en te binden in kleine bundels en in een goed geventileerde ruimte te hangen. Als ze goed droog zijn bewaar je ze in luchtdichte potten op een donkere plaats. Kijk ook bij Othila's tips voor het plukken en bewaren van kruiden.

Je kunt wierook op stokjes en in kegels maken, maar de eenvoudigste soort is die van losse ingrediënten. Deze kunnen vervolgens worden verbrand op een houtskoolschijfje of in het vuur. Dit recept is voor losse wierook, maar je kunt het altijd aanpassen voor een stokjes of een kegel recept.

Terwijl je de wierook mixt en mengt richt je je op de intentie van je werk. In dit specifieke recept creëren we een wierook voor een Litha ritueel - en omdat Litha gaat over de zon en zijn kracht – maken we een vurige en krachtige wierook.

Om je eigen magische Midzomerwierook te maken heb je het volgende nodig:

  • 3 delen mirre
  • 1 deel appelbloesems
  • ½ deel laurierblaadjes
  • ½ deel kaneel schors
  • 1 deel kamille bloemen
  • 1 deel lavendel bloemen
  • 2 delen bijvoet
  • ½ deel rozemarijn

Voeg je ingrediënten een voor een in een kom of vijzel. Meet zorgvuldig. Als de bladeren of bloemen moeten worden verpulverd gebruik je de vijzel en stamper om dit te doen. Als je de kruiden mengt denk dan aan de intentie. Misschien vind je het handig om je wierook te laden met een bezwering, zoiets als:

Evenwicht in de hemel en de aarde staat,
Dat de kracht van de zon in deze wierook gaat.
Kaneel, bijvoet, appel en laurier,
Vuur en water, op deze langste dag hier.
Kruiden van de macht, gemengd door mij,
Zo wil ik het en zo zal het zijn.

Bewaar je wierook in een goed afgesloten potje. Zorg ervoor dat je er etiketten op zet met de naam en de datum waarop je het hebt gemaakt. Gebruik binnen drie maanden, zodat het werkzaam, krachtig en fris blijft.

Zoeken

Volg ons op ...

facebook-68-1

Harvest Mouse Eating Corn.jpg

De Aardewinkel

grunge-raaf