Midwinter Kleuren en Symbolen

Yule altaarYule is de tijd van het jaar waarin heidenen en paganisten de Winter Solstice vieren. Als je op het noordelijk halfrond bent zal dit op rond de 21 december zijn, als je onder de evenaar woont zal de Yule viering in juni plaatsvinden. Yule wordt beschouwd als de langste nacht van het jaar en na Yule begint de zon zijn lange reis terug naar de aarde. Probeer enkele of zelfs alle van deze idee├źn - als je daar de ruimte voor hebt - of gebruik wat je het meeste aanspreekt.

Kleuren van het seizoen

De winter is hier en zelfs als de sneeuw nog niet is gevallen is er een duidelijke kou in de lucht.

Gebruik koude kleuren om je altaar te versieren, zoals blauw en zilver en wit. Zoeken ook naar manieren om het rood, wit en groen van het seizoen op te nemen. Groenblijvende takken zijn nooit uit de tijd dus doe er ook wat donker groen bij. Bedek je altaar met een doek in een koele kleur en voeg kaarsen toe in een verscheidenheid van verschillende winterse tinten. Gebruik kaarsen in zilver en goud - en schittering is ook altijd goed!

Symbolen van Winter

Yule is een feest die de terugkeer van de zon viert dus voeg zonnesymbolen toe aan je altaar. Gouden platen, gele kaarsen, alles wat helder en glanzend is kan de zon vertegenwoordigen. Sommige mensen zelfs een grote pilaar kaars met ingekraste zonnesymbolen en wijzen die aan als hun zonkaars. Ook groenblijvende takken, takjes hulst, dennenappels, een Yule log en zelfs de kerstman kan je gebruiken. Overweeg geweien of rendieren, samen met andere symbolen van vruchtbaarheid.

Andere tekenen van het seizoen

Er is geen limiet aan het aantal dingen die je op je Yule altaar kunt zetten zolang je de ruimte hebt. Denk aan een aantal van deze items als onderdeel van je Sabbat decor:

  • Vruchten
  • Maretak
  • Sneeuwvlokken, ijspegels, zelfs een kom sneeuw
  • Snoep stokken
  • Klokken
  • Zonnewielen

Meer symbolen van Yule: naaldbomen, haardvuren, hulst, wiel met acht spaken, dennentakken, het spinnewiel, kransen, kaarsen, guirlandes, vruchten met kruidnagelen erin (pommanders)

Vinden ...

Everzwijn_in_wintervacht.jpg